Wethouder

Ik ben Rik van der Linden (1967). Ik ben opgegroeid in Groningen en heb daar Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties gestudeerd. Bijna dertig jaar geleden zijn we in Dordrecht beland vanwege het werk van mijn vrouw. Ons gezin is hier opgegroeid, en we wonen hier nog steeds met veel plezier: in een mooie stad, met veel groen, en met de Randstad vlakbij.

Sinds 2014 ben ik wethouder namens de ChristenUnie-SGP. Mijn huidige portefeuille: Mobiliteit en Bereikbaarheid, Infrastructuur, Gezondheid, Jeugdzorg, Cultuur, Groenblauwe Stad en Dienstverlening.

Ik ben lid van de ChristenUnie, omdat christelijke politiek aan de ene kant de nadruk legt op eigen verantwoordelijkheid van mensen, maar tegelijkertijd oog heeft voor sociale omstandigheden en maatschappelijke ontwikkelingen. Wij voeren campagne voor geloofwaardig beleid; de overheid kan niet alle problemen oplossen, maar de samenleving is ook geen vrije markt. Ook de komende jaren wordt er veel van gemeenten verwacht. Samen met een stevige fractie wil ik me graag inzetten voor een christelijk, sociaal en geloofwaardig geluid in de stad.